Utmärkelse till Addtrulys grundare

By 17 april, 2018 No Comments
Anna Urombi Addtruly

Addtrulys grundare och VD, Anna Urombi, har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen ”Sveriges viktigaste kvinnliga grundare 2018”. Priset delas ut av DI Digital som årligen anordnar eventet Female Founders. Syftet är att lyfta fram några av Sveriges främsta kvinnliga grundare av digitala bolag. DI Digitals läsare har fått rösta på kvinnliga entreprenörer som på olika sätt haft en positiv inverkan på det digitala näringslivet.

På lista fanns, förutom Addtrulys grundare, entreprenörer såsom Josefin Landgård som grundat den digitala vårdcentralen Kry, Elina Berglund Scherwitzl medgrundare av preventivappen Natural Cycles och Susanne Najafi som bl.a. grundat Eleven. Läsarnas uppgift var att rösta på den kvinnliga grundare som redan har åstadkommit eller har potential att göra störst skillnad i framtiden.

Anna Urombi mottar priset från förra årets vinnare Lena Apler, grundare av Collector Bank.

”Att kamma hem denna utmärkelse är helt otroligt med tanke på alla fantastiska entreprenörer som fanns med på listan! Jag tror och hoppas att läsarna har röstat på Addtruly eftersom företags sociala ansvar är en oerhört viktig fråga som berör många,” säger Anna Urombi.

Förra årets vinnare, Lena Apler, grundare av Collector Bank är en av kvinnorna som har agerat som en förebild och inspiratör för Anna. Hon var också på plats för att överlämna priset.

”Det finns fantastiska kvinnor inom techvärlden och det är av största vikt att lyfta fram dem för att inspirera fler kvinnor att våga satsa på sina idéer och sina drömmar. Förebilder behövs. Ju fler kvinnor som lyfts fram, desto fler kvinnor kommer vi se inom några år inom denna bransch.”

Läs mer här.