EOTAS School for deaf, Tanzania

EOTAS School for deaf Tanzania
Hörselnedsättning – inget problem!

Liksom i många andra länder, innebär en hörselnedsättning i Tanzania stigmatisering och stigmatiseringen börjar tidigt. Det saknas tillgång till bra skolor för barn och ungdomar med hörselnedsättningar vilket gör att de genast kommer efter i sitt skolarbete.

The Environment Oriented Training And Support Foundation (EOTAS) är en holländsk ideell gräsrotsorganisation som driver en skola för barn och ungdomar med hörselnedsättningar i Dodoma, Tanzania. Organisationen grundades med målet att etablera ett komplett utbildningsprogram, från förskola upp till professionell utbildning i en trygg och positiv miljö för barn och ungdomar med hörselnedsättningar.

EOTAS stöttar även familjer vars barn föds döva eller med hörselnedsättning med bl.a. kommunikation och hörapparater. I skolan använder man sig enbart av kommunikation med det tanzaniska teckenspråket. Skolan har nu 70 barn med olika hörselnedsättningar som alla går en normal grundskoleutbildning under den tanzaniska läroplan. Tack vare organisationens arbete är nu en hörselnedsättning för dessa barn inget problem!

Var med och stöd EOTAS arbete för att ge barn med hörselnedsättningar det stöd de behöver för att gå i skolan genom att använda insamlingsbössan på denna sida. Varenda krona går oavkortat till organisationens viktiga arbete. Du kan givetvis också sätta in ett valfritt belopp på  bankgiro 579-9242. Märk din betalning med ”EOTAS” och gärna din mailadress.