Vår vision

Vår vision är enkel: vi vill göra det enkelt, transparent och givande för företag och konsumenter att bidra till långsiktigt hållbar samhällsförbättring. Det gör vi genom vår plattform som låter företag, konsumenter och effektdrivna organisationer komma samman för att tillsammans utveckla samhällen steg för steg.

Historien bakom

Idén till att starta Addtruly föddes i samband med att Anna Urombi, en av grundarna, arbetade för FN i New York. I hennes arbete ingick att stödja gräsrotsorganisationer runt om i världen. Hon såg vilket engagemang, kunskap och effektivitet som fanns i gräsrotsorganisationernas DNA men upptäckte samtidigt att de mindre organisationerna hade väldigt svårt att finansiera sina verksamheter.

Tillsammans med Malin Jungerstedt, medgrundare, beslöt man sig för att bygga en digital plattform som samlade gräsrotsorganisationer runt om i världen så att privatpersoner och företag kunder stödja dessa.

CTOn Stina Torefalk joinade teamet i ett tidigt skede och sedan dess har idén mognat och utvecklats till ett koncept som skapar samhällsnytta och affärsnytta på en och samma gång.

Vår digitala plattform gör det möjligt för företag och privatpersoner att ta socialt ansvar genom att stödja några av de mest effektdrivna gräsrotsorganisationer som finns.

Vi är Addtruly och vi hjälper dig att göra socialt ansvar lönsamt!

Teamet bakom

Addtruly består av ett team av grundare, medarbetare och partners.

Anna Urombi Addtruly

Anna Urombi

CEO & Medgrundare

Anna har en master i Globala studier och har bland annat arbetat för Ramböll och FN i New York. Hon har drivit ett ideellt projekt i Kampala, Uganda, varit engagerad inom en rad olika organisationer och drivs av frågor som rör mänskliga rättigheter.

Stina Torefalk Addtruly

Stina Torefalk

CTO

Stina har studerat grafisk design och programmering på bland annat Linnéuniversitetet, där hon tagit sin examen. Hon drivs av frågor som rör alla människors lika värde.

Simon Svensson Addtruly

Simon Svensson

Digital marknadsföringsspecialist

Under våren 2018 välkomnade vi Simon Svensson till gänget. Simon studerar på IHM Business school och är en riktig fena på digital marknadsföring och SEO. För Simon är jämställdhet och jämlikhet viktiga frågor och det som driver honom i både hans arbete och liv.

Malin Jungerstedt Addtruly

Malin Jungerstedt

Medgrundare

Malin är utbildad inom internationellt sälj och marknadsföring och har bland annat arbetat med försäljning av komplexa IT-lösningar. Hon har varit verksam som coach inom Fryshuset i Göteborg, är yogaledare på Friskis & Svettis, och drivs av frågor som rör unga människors psykiska hälsa.

Sïmon Saneback Addtruly

Sïmon Saneback

Rådgivare och investerare

Sïmon är en e-handelsguru som startade sitt första online företag som 16-åring. Han har bl.a. jobbat för Klarna, Hemtext, Hyper Island och många fler. Idag driver han det framgångsrika nätverket Wellstreet & Partners som samlar och investerar i tidiga start-ups inom e-handel.

Annika Sköldberg Addtruly

Annika Sköldberg

Styrelseordförande

Annika har en gedigen erfarenhet av att arbeta med ekonomi och processförbättringar i stora företag så som Ericsson. För några år sedan valde hon att istället börja arbeta med förändringsarbete i mindre tillväxtföretag. Annika kommer närmast från MM Sports där hon agerade CFO och vice VD.

Nyheter om Addtruly 

Addtruly på Norrskens #theimpact100 lista

| CSR, Nyheter om Addtruly, Om Oss, Utvalda artiklar | No Comments

Norrsken Foundation vill lyfta startups som gör något bra för världen och lanserar nu #theimpact100 lista över 100 nordiska start-ups som de menar är bäst i Norden på ”impact”. Och i höst koras en segrare på det nya event Impact Week.

Addtruly – studenternas dröm start-up

| Branding, CSR, Engagemang, För Företag, Hållbarhet, Nyheter, Nyheter om Addtruly | No Comments

Nätverket educations.com har listat Addtruly som ett av 11 svenska start-ups som internationella studenter drömmer att jobba på efter examen.

Addtruly & Petter Stordalen i Businesspodden

| CSR, Nyheter om Addtruly, Om Oss, Utvalda artiklar | No Comments

I det senaste avsnittet av Businesspodden pitchar Addtruly tillsammans med två andra start-ups för ingen mindre än Petter Stordalen. Petter Stordalen är den norska hotellmagnaten som bl.a. grundat Nordic Choice Hotel och som från start arbetat grundligt med hållbarhetsfrågor.

Unify for Good Insamlingsstiftelse

Alla donationer som samlas in via Addtruly, både från företag och från privatpersoner, går oavkortat till de olika organisationerna via vår insamlingsstiftelse Unify for Good Insamlingsstiftelse. Detta för att garantera dig som givare transparens och säkerhet.

En insamlingsstiftelses verksamhet regleras i lagboken. Unify for Good Insamlingsstiftelse står under tillsyn av Länsstyrelsen som kontrollerar bland annat att stiftelsens medel används för det ändamål som de är avsedda och att stiftelsens tillgångar är placerade på ett godtagbart sätt. Länsstyrelsen har rätt att ingripa, om det kan antagas att stiftelsens förvaltning eller revision inte utövas i enlighet med stiftelseförordnandet eller bestämmelserna i denna lag eller att en styrelseledamot eller förvaltaren missköter sitt uppdrag. Tillsynen sker i första hand med stiftelsens årsredovisning som grund.

”En insamlingsstiftelse har till ändamål att samla in pengar för bestämda ändamål. Stiftelsen bildas genom att stiftaren förordnar att pengar som inflyter efter ett upprop av stiftaren för ett bestämt ändamål ska utgöra en stiftelse. En insamlingsstiftelse får endast samla in pengar. Den får inte ta emot kläder eller varor av annat slag. En insamlingsstiftelse ska under en sammanhängande period om tre år använda minst tre fjärdedelar av sina intäkter för stiftelsens ändamål.” 

www.lansstyrelsen.se