Månadens nyhetsbrev från CCY Tanzania, mars 2017

By 28 mars, 2017 No Comments
Här kommer en hälsning från Linnéa Öhman som driver CCY Tanzania på plats i byarna Matanana och Bumilayinga, Tanzania. Hon berättar om verksamheten på plats under februari och mars 2017. Trevlig läsning! /AddTruly teamet

”Hej,

Skolverksamheten rullar på som vanligt, barnen lär sig otroligt många nya saker hela tiden. Barnen som började förskolan i juni 2015 går nu i årskurs två och pratar bättre engelska än sina föräldrar.

Vi har för tillfället 4 lärarstudenter som gör sin praktik hos oss då de vill utveckla sina kunskaper inom kreativt lärande, engelska samt uppmuntran istället för

Våra 4 lärarstudenter

aga som fostringsmetod. Det är så roligt att ordet om skolan sprids och att VI nu kan hjälpa till att utbilda lärare som ska ut i de statliga skolorna och undervisa. Vår förhoppning är så klart att de ska anamma delar av vår undervisningsform och utveckla den tillsammans med personal från statliga skolan så att ALLA till slut kan få gå till skolan utan att vara rädd, bli slagen eller tvingas titta ned i marken så fort man pratar med någon vuxen.

Vi hoppas så klart att vi inspirerar till ett nytt tänkande och att det här är starten på en ny era där barnens kreativa hjärnor börjar jobba på högvarv för att hitta lösningar på hur man kan jobba utvecklande i deras samhälle. Kommer dessa barn växa upp och satsa på forskning som idag inte är så vanligt i Tanzania och en stor anledning till att så många oskyldiga liv skördas? Kommer någon vilja bli en sjuksköterska som inför aseptiskt arbete inom vården och värdet av att se personen bakom sjukdomen? Kommer något av barnen ta över gården och börja odla rädisor som extra tillägg i trädgården och börja lägga bladspenat på sidan om maten? Och någon annan bli en byggarbetare som börjar fuktisolera betonggrunden i husen så man slipper mögel och fuktskador på allt i huset?

Vi vet inte, för ingen vet hur framtiden ser ut. Men vi vet att vi kommer få kämpa, lika mycket idag som imorgon. Och vi vill så gärna vara en del av den här utvecklingen, vilket vi hoppas att även ni vill.

 

Vi fortsätter byggnationen av de nya klassrummen där väggarna nu är nästan ända upp till taket. När dessa 4 klassrum är klara är vi redo att ta emot barn under hela deras grundskoletid.

Pengarna denna månad har som vanligt gått till mat, löner, skolmaterial samt material till bygget.

Än en gång tusen tack för att ni gör det möjligt för oss att fortsätta vårt arbete! Ni vet att ni alltid kan höra av er till oss med frågor om vad som helst.

Varma hälsningar från oss på CCY!

/ Linnea Olsson

 

På bilden ser ni barn och lärare på vår ”naturewalk” där de lär sig mer om hur man kan använda sig av naturen, leva med den och i den. Det är alltid skönt att komma ut från klassrummen lite så varje fredag går alla ut i skogen, ibland bara för att sitta och måla i gräset.