Månadens nyhetsbrev från CCY Tanzania, april 2017

By 28 april, 2017 No Comments

Här kommer en hälsning från Linnéa Öman Ohlsson som är en av eldsjälarna som driver CCY Tanzania och CCY liberty School of Tanzania på plats i byarna Matanana och Bumilayinga, Tanzania. Här berättar Linnéa om vad som hänt på plats under mars 2017. Trevlig läsning! 

/AddTruly Teamet

 

 

”Den här månaden är alltid lite av en mellanmånad. Det har inte hänt så mycket mer än det som redan pågår.

Bygget av de nya klassrummen står lite still i väntan på att man ska göra plankor av träden vi köpt samt låta träet torka innan vi börjar med takbjälkarna. Här ovan ser ni skolgården, från vänster förskolan, den öppna skolmatsalen, den befintliga skolbyggnaden för åk 1-3 samt längst till höger den snart färdiga byggnaden för klassrum 4-7.

Det är i slutet av regnperioden och på morgonstundernas sångstund har man tema torrperiod, sjunger om hur regnet försvinner och kylan drar in. Lär barnen om hur man förvarar och förvärvar de grödor som finns.

Vi har inga volontärer på plats men väntar på svenska tjejer som ska göra sin slutpraktik som förskollärare hos oss. Vi hoppas att de ska kunna tillföra mycket nytt i form av kreativitet, struktur samt väcka frågor inom fördelning av resurser, jämställdhet mm. I utbyte hoppas vi att de kan snappa upp en hel del om disciplin, taktkänsla, gemenskap samt hur man jobbar med, i och nära naturen. De här underbara kulturutbytena som sker är varje gång ett kvitto på att olikheter gynnar samhällsutvecklingen och stärker känslan av världsgemenskap. Vi kommer dock aldrig sälja ut våra verksamheter och låta våra barn bli något man ser, tycker synd om och sedan åker vidare från. Vi är mycket noggranna med vem vi tar in, hur länge de stannar och vilka villkor alla parter står under.

Budgeten har gått till löner, mat och material som vanligt och inget utöver det vanliga.

Två lärare har varit på vidareutbildning i grannlandet Kenya för att kunna utveckla kreativitet, pedagogik samt kvalitetsutveckla hela verksamheten. De kom hem med många nya kunskaper som de nu kan förmedla vidare till så väl barn som personal. Här nedan ser ni ramar som de fått tillverka och pynta.

Vi vill avsluta med att tacka för det stöd och engagemang ni visar och hoppas ni vet att ni alltid kan höra av er med frågor till oss! Tusen tack för att ni gör det möjligt att utveckla ett av världens fattigaste länder!”