Sugen på en praktikplats där du kan utvecklas

och bidra till något bra?

Vi på AddTruly kan erbjuda dig det. Vi är ett Göteborgsbaserat start-up, vilket betyder att vi är ett litet men tajt team som utvecklar en ny tjänst som kopplar samman företag med ideella gräsrotsorganisationer runt om i hela världen.

Vår mission är att stärka de lokala krafterna runt om i världen som gör störst samhällsnytta. Det gör vi genom att koppla samman gräsrotsorganisationer med svenska företag och deras kunder och anställda och genom att underlätta samarbetet mellan organisationer och företag. Vi matchar ihop företag med relevanta organisationer, vi tillhandahåller kommunikationsmaterial, insamlingsverktyg och uppföljningar om vad företagets pengar faktiskt har bidragit till.

AddTruly drivs av entreprenörer som värnar om ett positivt och vänligt arbetsklimat. Hos oss är det högt i tak med fokus på att snabbt och effektivt driva processerna framåt och att med små medel få mycket gjort. Vi sitter i ett luftigt kontor på Stena Center som är beläget alldeles intill Chalmers Johanneberg.

Vi är nu i en mycket spännande fas och söker lämpliga praktikanter för HT 2017 som har hjärtat på rätt ställe och inte är rädda för att visa framfötterna!

Varför ska du praktisera hos oss? Som praktikant hos oss får du ett stort ansvar under handledning. Du blir en självklar medlem i vårt lilla men tätt sammansvetsade team och vi kommer att ha riktigt roligt tillsammans! Tillgång till egen dator är ett krav.

Arbetsuppgifter

Inom denna praktiktjänst är du behjälplig med att bygga upp vårt NGO community samt underhålla vår projektportfölj. I dina arbetsuppgifter ingår följande:

• Kvalitetssäkring: Kvalitetssäkra befintliga och nya organisationer och projekt genom Charity Ratings kvalitetssäkringsmetoder.
• Uppbyggande av projektportföljen: Komplettera vår projektportfölj genom att söka upp gräsrotsorganisationer och projekt i Sverige och utomlands som arbetar med frågor som rör miljö och natur, utbildning, barn och ungdomar, mänskliga rättigheter, kvinnors rättigheter, etc. I detta arbete ingår att söka online, prata med olika representanter för organisationer per telefon, hålla mejlkontakt, sammanställa information om organisationer i text, etc.
• Övrigt: Fler arbetsuppgifter kan tillkomma.

Erfarenhet

Du ska helst ha erfarenhet av arbete med eller i organisationer – men detta är inget krav! Givetvis ser vi att du har datorvana och är van att arbeta med de vanligaste programmen så som Word, Excel, PowerPoint, m.m.

Du ska vara van vid att söka information online och kunna uttrycka dig i båda tal och skrift på svenska och på engelska. Ett plus är om du behärskar spanska, franska eller något annat språk. Du ska vara bekväm i att ta kontakt med människor med andra kulturella bakgrunder. Du är en driven och framåt person som inte är rädd för att ta för sig!

 

Kontakta Anna Urombi för mer information: anna@addtruly.com eller +46 736 53 27 75.

Maila din ansökan tillsammans med CV till info@addtruly.com

 

Är du intresserad av att göra ditt ex-jobb hos oss? Hör gärna av dig så pratar vi gärna med dig och tittar på möjligheterna tillsammans.