I hjältebarnens tjänst

By 1 december, 2017 No Comments
Kallampa AddTruly

Att stötta barn i behov av särskilt stöd är Only for Heroes verksamhet. Genom att samla användbara produkter på ett ställe blir det lätt för pedagoger och föräldrar att hitta. Samtidigt hjälper de barn med funktionsvariationer i Ecuador.

Only for Heroes jobbar med hjältar. Det är barn som måste anstränga sig extra mycket för att klara av kraven från skolan och omvärlden. Med fiffiga lösningar ser Anna-Karin Arnald och hennes kollegor till att vardagen underlättas för barn med funktionsvariationer. I Only for Heroes webbutik finns en mängd hjälpmedel för att kunna hjälpa barn som exempelvis har problem med att tala, fokusera eller tolka omgivningen. Pedagoger och föräldrar hör till målgruppen.

Samtidigt stöttar företaget ett projekt i Ecuador som ger barn i behov av särskilt stöd tillgång till utbildning.

– AddTruly hörde av sig till oss och föreslog att vi skulle engagera oss i Projekt Kallampa, vi tyckte att det var klockrent, säger Anna-Karin Arnald.

I Ecuador är rätten till skolgång inte en självklarhet för barn med funktionsvariationer. Fattiga föräldrar saknar ofta möjlighet att ge det stöd som krävs. Därför finns Centro Infantil, en skola på ideell bas som anpassar undervisningen efter individens behov. En del av undervisningen som sprider stor glädje står den lokala kulturgruppen Kallampa för. Gruppen stimulerar barnen med musik, bild, teater och lek. Gåvor genom AddTruly till Projekt Kallampa gör denna viktiga verksamhet möjlig.

Only for Heroes grundades efter att logopeden Anna-Karin Arnald gått en företagsutbildning på Handels.

– Vi ville sprida information och samla material på ett ställe. Det var en funktion som saknades på marknaden.

Responsen har varit mycket positiv, berättar Anna-Karin.

– Vi får varje vecka telefonsamtal, mejl och positiva kommentarer från pedagoger och logopeder som är glada över våra produkter. Till exempel har vi precis haft kontakt med en talpedagog som tyckte att webbshopen var precis det hon hade letat efter.

Som nystartat företag gav Only for Heroes sporadiska gåvor till välgörenhet, men det fanns inget organiserat givande.

– Med Addtrulys förslag blev det en röd tråd, det är väldigt viktigt, säger Anna-Karin.

Den röda tråden i Only for Heroes verksamhet fortsätter att utvecklas. Inom kort kommer de lansera en stor satsning på utbildning och kunskapsspridning. Dessutom kommer företaget att utveckla egna produkter.

Anna-Karin Arnald har också planer för ett utökat samarbete med Projekt Kallampa.

– Jag tänker mig att själv kunna lämna över material i framtiden.

Only for Heroes är ständigt på hjältarnas sida.