Hållbart resande med Kenzan Tours

By 31 oktober, 2017 No Comments
Kenzan Tours

Kenzan Tours uppmanar sina kunder att skänka till välgörande ändamål. Och matchar gåvorna! Samtidigt som de arrangerar hållbara resor stöttar de barnverksamhet i Tanzania och utrotningshotade djur globalt.

Hållbarhet är en del av affärsidén hos resebolaget Kenzan Tours. Nischen är att erbjuda hotell och arrangörer med lokal förankring. Dessutom ser man alltid till att bra villkor gäller för arbetarna och att djurlivet i området inte störs av turismen. Utöver den hållbarhet som är inbäddad i verksamheten vill Kenzan Tours bidra ytterligare. Därför sköter de sitt välgörenhetsarbete via Addtruly.

– Det blir enklare för oss och våra kunder, säger grundaren och VD:n Aki Nicolaides. 

AddTruly har matchat ihop Kenzan Tours med två organisationer.

CCY Tanzania är en verksamhet som fokuserar på att stötta barn och ungdomar. De driver barnhem och skola med målet att ge långsiktiga förutsättningar för lokalbefolkningen.

The Perfect World Foundation vill stoppa utrotningen av djurarter och därmed bevara den biologiska mångfalden. Främst arbetar organisationen med utbildning men har också punktinsatser för att skydda djurarter handgripligt.

Genom sitt samarbete med Addtruly är det lätt för Kenzan Tours att administrera gåvorna.

– Det blev ett system av det istället för att vi ska göra det manuellt, förklarar Aki Nicolaides.

Den som bokar en resa hos Kenzan Tours kan välja att samtidigt ge en gåva. Då donerar även Kenzan Tours ett belopp.  På så sätt kan många bäckar små göra verklig skillnad. Att resebolaget har ett vinnande koncept råder det inget tvivel om. Konsumenter tilltalas av det hållbara resandet som inte utnyttjar lokalbefolkningen.

Just lokala frågor och entreprenörskap är viktigt för Kenzan Tours. Genom att hålla sig ifrån internationella storbolag ser man till att intäkterna stannar i samhället och gör nytta. Samtidigt ställer Kenzan Tours krav på att alla ska ha rättvisa löner och att det inte sker någon jakt eller förstörelse av naturen.

Så att den som vill resa också kan bidra till långsiktig lokal samhällsutveckling.