Firemill

Firemill Logo
Firemill Addtruly

Världens första snabbsläckare

Varje år inträffar 6 000 bränder i svenska hem. En tredjedel av olyckorna sker i köket. Tiden mellan upptäckten av en brand och starten på släckningen avgör hur stor skadan blir. Där kan en lättillgänglig snabbsläckare göra stor skillnad.

Firemill är världens första snabbsläckare, avsedd för mindre bränder, framtagen av företaget Inventi Vidi AB. Brandsläckaren drivs koldioxidpatroner, samma som används i kolsyremaskiner för att tillverka kolsyrat vatten. Den är både enkel att använda och att öva med – och släckaren är dessutom billig och enkel att fylla på. Firemill är designad för att stå framme i köket och finnas nära till hands om olyckan är framme.

I samband med lanseringen av Firemill togs det fantastiska beslutet att stödja organisationen PCVC. Organisationen driver en klinik i Tamil Nadu, Indien, för att ge medicinsk vård till kvinnor som blivit utsatta för brännskador i samband med våld i hemmet. I Indien utsätts en kvinna för våld med eld eller syra var 6:e timme. På kliniken erbjuds medicins vård, rehabilitering och olika insatser för att stärka kvinnor och ge dem och deras barn en tryggare, mer oberoende framtid. För varje såld produkt skänker Firemill 50 kr till PCVC och tänder på så sätt ljus av hopp för brännskadeoffer i Indien.