EWB + Kenzan Tours = rent dricksvatten i Tanzania

By 18 juni, 2018 No Comments
EWB+Kenzan Tours = rent vatten i Tanzania

Varje år dör ca 2,2 miljoner barn runt om i världen p.g.a. sjukdomar som orsakas av smutsigt dricksvatten. Därför har FN satt17 globala utvecklingsmål där tillgång till rent vatten och sanitet är ett av dem.

Organisationen Ingenjörer utan gränser (EWB) har bestämt sig för att använda sin kunskap inom ingenjörskonst för att bidra till att nå detta FN mål.

Från mitten av juni och 8 veckor framåt kommer ett litet team från EWB, bestående av Erik och Lisa, att resa till Karagwe regionen i Tanzania. På plats kommer de installera solpanelsdrivna vattenreningssystem på RUICHO Secondary school.

Resan t.o.r. har möjliggjorts via Addtruly av researrangören Kenzan Tours.   Kenzan Tours är en researrangör som driver sin verksamhet med både hjärta och hjärna. De har bl.a. blivit nominerade till årets hållbarhetspris 2017.

Följ EWBs arbete på plats genom att läsa deras blogg här

Addtruly hjälper företag att bygga effektiva och lönsamma samarbeten med ideella organisationer. Vårt affärssystem stärker våra kunders varumärken, bygger strategi och långsiktighet i företagens CSR arbete och kommunikation samt sparar företag tid och resurs.