Addtruly på Norrskens #theimpact100 lista

By 29 mars, 2019 No Comments

Norrsken Foundation vill lyfta startups som gör något bra för världen och lanserar nu satsningen Impact Week hösten 2019. Inför denna satsning har Norrsken listat 100 nordiska start-ups som de menar är bäst i Norden på ”impact”, och i höst koras en segrare på det nya event Impact Week.

Det finns massor av bra nyhetsmedier som har vuxit fram, som har varit betydelsefulla för att hylla tech-entreprenörer. Det är relativt lätt för den typen av entreprenörer att få uppmärksamhet och investerare. Men impact-entreprenörer har varit diffust för många. De har inte alls hyllats på samma sätt som andra tech-entreprenörer”, säger Erik Engellau-Nilsson, vd på Norrsken Foundation.

Erik Engellau-Nilsson berättar att de vill lyfta fram bolag utifrån andra faktorer än värdering och tillväxt. Bolagen på Norrskens lista har exempelvis tagits fram utifrån parametrar som affärsmodellens impact, produkt- och användarupplevelse samt skalbarhet. På listan finns företag som Karma, 1928 Diagnostics, Trine och många många fler.

Läs hela listan här! Och läs mer om listan, Norrsken, och mycket mer på Breakit och DIDigital.

 

Addtruly hjälper företag att bygga effektiva och varumärkesstärkande projekt med fokus på socialt ansvarstagande. Vi analyserar, tar fram handlingsplaner och ger tillgång till digitala verktyg som stärker våra kunders varumärken internt och externt.